Održana promocija Kontraposta br. 11

Dugo iščekivano jedanaesto izdanje Kontraposta, časopisa studenata Odsjeka za povijest umjetnosti, ugledalo je svjetlo dana na promociji održanoj u petak, 16. lipnja 2017. u klubu Botaničar.

Uredništvo broja koje čine Mihaela Cik, Andrea Ćorić i Anja Tomljenović svakako je podastrijelo nove aspekte uređenja studentskog časopisa uvevši temu broja kao referentnu točku na koju će se studenti oslanjati analizirajući pojedinu problematiku iz raznih povijesnih, teorijskih, kritičkih i drugih, njima bliskih aspekata . Tako je “Akt je AKTualan: golo tijelo u umjetničkom i kulturno-povijesnom diskurzu” ponudio optimalnu širinu jednog temata koji dovoljno skučuje fokus sadržaja, a opet ga čini sagledivim iz svih perspektiva.

Novouvedena rubrika “Forum” ponudila je odgovore na pitanja o nagosti iz pera umjetnika, kustosa, likovnih kritičara , profesora i studenata povijesti umjetnosti u funkciji proširenog uvoda u temu, nakon čega su uslijedile “tradicionalnije” rubrike “Studentski radovi”, “Prijevodi”, “Kritika” te “In memoriam”. Kao posebno međuinstitucionalno ostvarenje mora se izdvojiti suradnja sa studentima Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Akademije likovnih umjetnosti i Akademije dramske umjetnosti u predstavljanju umjetničkih radova studenata koji su svoje reprodukcije pronašli među stranicama Časopisa.

 

fotografija: Lili Zaneta