O časopisu

Kontrapost – Radovi studenata odsjeka za povijest umjetnosti publikacija je studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sastavljena je od studentskih radova, a proizišla iz potrebe za većom motivacijom studenata pri njihovom povijesno-umjetničkom formiranju kao budućih stručnjaka. Časopis pruža studentima mogućnost objavljivanja pojedinih seminarskih radova, sažetke diplomskih radova, analiza i kritičkih tekstova, eseja i sličnih radova relevantnih za struku. Selekcija radova vrši se od strane uredništva časopisa, a pomoć pri mentoriranju pojedinih radova pružaju profesori/ice Odsjeka za povijest umjetnosti što jamči kvalitetu odabranih radova. Časopis izlazi jednom semestralno ili jednom godišnje, ovisno o financijskim mogućnostima i interesu studenata. Distribucija časopisa vrši se po svim srodnim institucijama, u svrhu implementacije studentskih stajališta iz sfere povijesti umjetnosti i predstavljanja studenata širem stručnom kadru.Jednako tako, Kontrapost predstavlja kreativnu platformu za dodatno formiranje budućih generacija povjesničara umjetnosti.

Vizualni identitet Kontraposta prepoznat je i predstavljen u kategoriji Primijenjenih umjetnosti na 21. slavonskom bijenalu na temu »Knjiga – katalog«, koji se održao krajem 2008. godine u Osijeku. Grafička kvaliteta rezultirala je i uvrštavanjem časopisa na izložbu Book Art International u sklopu Frankfurtskog sajma knjige u listopadu 2010. godine, kao i na Izložbu hrvatskog dizajna u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 2010. godine.

 

POVIJEST

Objavljivanje studentskog časopisa započelo je 1997. godine kada je izašao prvi broj pod nazivom Patina. Uredništvo su činile Lana Bede, Olga Majcen i Sunčica Ostojić. Pod tim naslovom objavljena su 4 broja u razdoblju 1997.-1998.

Godine 2004. časopis je preimenovan u Radove studenata Odsjeka za povijest umjetnosti te pod tim naslovom izlazi do 2008. u tri broja od kojih je jedan objavljen kao dvobroj. Glavni urednik časopisa bio je Ivan Basić, a s njime su u Uredništvu surađivali: Barbara Vujanović, Tena Razumović (br. 1.), zatim Dino Igrec, Božidar Kereković, Tena Razumović, Morana Vunak (br. 2-3. i br. 4.) te Josipa Lulić kao zamjenica glavnog urednika (br. 4.).

Kontinuitet izlaženja časopisa sačuvan je u novom naslovu: Kontrapost – Radovi studenata Odsjeka za povijest umjetnosti koji izlazi od 2008. godine. Odabirom povijesno umjetničkog termina u naslovu uspostavlja se prepoznatljivost samog časopisa u okvirima Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali i šire. UredništvoKontraposta br. 5. čine Josipa Lulić, Mihaela Richter, Karla Pudar i Helena Stublić. Karli Pudar i Mihaeli Richter pridružuju se u radu na Kontrapostu br. 6.  Boris Čučković, Ivan Ferenčak, Feđa Gavrilović i Marijana Paula Ferenčić, koji ujedno čine i Uredništvo Kontraposta br. 7. iz 2011. godine. Godine 2015. novoizabrano uredništvo kojeg čine Ornela Čop, Iva Jurlina, Mato Mijić, Ivana Mihaela Žimbrek i Luja Šimunović nastavlja s dosadašnjom praksom objavljivanja studentskih radova, no u novom digitalnom izdanju. U časopisu su obuhvaćeni studentski seminarski radovi, samostalni istraživački radovi te prikazi studentskih projekata i programa ostvarenih tijekom akademske godine 2014/2015. Osim digitalnog časopisa uredništvo pokreće i službenu web stranicu časopisa s ciljem stvaranja arhive objavljenih studentskih časopisa.

Uredništva Kontraposta

Kontrapost 12 (2017)

Dario Vuger

Mihaela Zajec

Petra Galović

Ivana Čvek

Kontrapost 10 (2015)                        Kontrapost 11 (2016)

Ornela Čop

Iva Jurlina                                                 Mihaela Cik

Mato Mijić                                                  Andrea Ćorić

Luja Šimunović                                          Anja Tomljenović

Ivana Mihaela Žimbrek

Kontrapost 7                                         Kontrapost 8/9

Boris Čučković                                           Ema Ćerimagić

Ivan Ferenčak                                           Ivan Ferenčak

Marijana P. Ferenčić                                 Marijana P. Ferenčić

Feđa Gavrilović

Kontrapost 5                                           Kontrapost 6

Josipa Lulić                                                 Boris Čučković

Karla Pudar                                                Ivan Ferenčak

Mihaela Richter                                         Marijana P. Ferenčić

Helena Stublić                                            Feđa Gavrilović

                                                                     Karla Pudar

                                                                     Mihaela Richter

As far as I know, when http://trymobilespy.com installing you can point to a folder with the music files, but you can’t avoid using the my documents folder

 

That’s a lot of people in best phone tracking app to https://celltrackingapps.com/ one chat window, and we’re not sure how usable that will actually be