O časopisu

Kontrapost – Radovi studenata odsjeka za povijest umjetnosti publikacija je studenata Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sastavljena je od studentskih radova, a proizišla iz potrebe za većom motivacijom studenata pri njihovom povijesno-umjetničkom formiranju kao budućih stručnjaka. Časopis pruža studentima mogućnost objavljivanja pojedinih seminarskih radova, sažetke diplomskih radova, analiza i kritičkih tekstova, eseja i sličnih radova relevantnih za struku. Selekcija radova vrši se od strane uredništva časopisa, a pomoć pri mentoriranju pojedinih radova pružaju profesori/ice Odsjeka za povijest umjetnosti što jamči kvalitetu odabranih radova. Časopis izlazi jednom semestralno ili jednom godišnje, ovisno o financijskim mogućnostima i interesu studenata. Distribucija časopisa vrši se po svim srodnim institucijama, u svrhu implementacije studentskih stajališta iz sfere povijesti umjetnosti i predstavljanja studenata širem stručnom kadru.Jednako tako, Kontrapost predstavlja kreativnu platformu za dodatno formiranje budućih generacija povjesničara umjetnosti.

Vizualni identitet Kontraposta prepoznat je i predstavljen u kategoriji Primijenjenih umjetnosti na 21. slavonskom bijenalu na temu »Knjiga – katalog«, koji se održao krajem 2008. godine u Osijeku. Grafička kvaliteta rezultirala je i uvrštavanjem časopisa na izložbu Book Art International u sklopu Frankfurtskog sajma knjige u listopadu 2010. godine, kao i na Izložbu hrvatskog dizajna u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu 2010. godine.

That’s a lot of people in best phone tracking app to https://celltrackingapps.com/ one chat window, and we’re not sure how usable that will actually be

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *