Teorijski uvod u digitalne umjetničke prakse

Pozivamo vas na dva predavanja koja će u osnovnim crtama obraditi teoriju i praksu digitalne umjetnosti u sklopu otvorenog poziva za radove studenata za dvanaesti broj Kontraposta, časopisa studenata povijesti umjetnosti.

Prvo predavanje na temu „Teorijski uvod u digitalne umjetničke prakse“ održat će Dario Vuger, doktorand na Odsjeku za filozofiju, student povijesti umjetnosti i član uredništva časopisa Kontrapost, 11. svibnja 2017. u 19.30 h u prostoriji D-3 Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Dario Vuger niz godina proučava digitalne i postdigitalne umjetničke fenomene te se, uz teorijski rad, bavi i praktičnim radom na području slike i zvuka. Pisao je za art magazin Kontura („Vaporwave, spektakl i umjetnost: Digitalni krajolici Mreže“) te izlagao na Međunarodnom kongresu studenata povijesti umjetnosti („Virtual everyday and its discontent – An inquiry in the aesthetics of Vaporwave“) i simpoziju Muzeja suvremene umjetnosti („Slika-sunce moderne pasivnosti: ontologija spektakla i bauk kiberprostora“).

“Svjesni smo da živimo u vremenu digitalne kulture, kulture Interneta i opće medijalizacije svakodnevice. Kako pak digitalne tehnologije oblikuju naše društvo, reguliraju ponašanje te šire ili ograničavaju polje ljudske kreativnosti, novi su izazovi kritike, teorije i prakse koja se u širokom akademskom sklopu pojavljuje pod nazivom digitalna humanistika.”

Which subject paper best professional college the students do like at high school in your country right now